Bolig i San Giorgio di Gioiosa Marea

Vi købte for seks år siden en lejlighed af Salvo og Giuseppe, de to brødre, der sammen ejer det lille familieejede byggefirma Casamento s.r.l.  Byggeri har i flere generationer været

Salvo Casamento sammen med sin hustru Maria Teresa i San Giorgio. Foto:

Salvo Casamento sammen med sin hustru Maria Teresa i San Giorgio. Foto: Pino Caporale

familiens levebrød.  De hjalp os meget med købet, med indretning og andre forhold, der gør sig gældende ved køb i et andet land.  Det var derfor overskueligt og gennemskueligt, selvom reglerne afviger fra dem, man kender fra sit hjemland.

De årlige udgifter ved at have en lejlighed er meget små, skatten er lav, og el og gas mv er efter danske forhold beskedne.  Den danske skat er faktisk den væsentligste omkostning.

Lejlighederne er ikke bygget som feriehuse, hvilket gør at de kan benyttes året rundt. Der er centralvarme (gas), og det indebærer også, at det er lejligheder, hvor der bor italienere året rundt.

Bygge- og ejendomsmæglerfirmaets Casamentos kontor i San Giorgio di Gioiosa Marea. Foto:

Bygge- og ejendomsmæglerfirmaets Casamentos kontor i San Giorgio di Gioiosa Marea. Foto: Pino Caporale

Man bliver taget meget godt imod af alle, man er velkommen, og sandstrandene er nærmest øde undtagen i august, hvor italienerne kommer på ferie.

Omkostningerne ved brug af vores lejlighed for 2019, hvor vi samlet boede godt tre måneder på forskellige årstider, var knap 9.000,- d.kr eller knap 1.200,- € i alt. Det inkluderede gas, el, vand, renovation, husforsikring, skatter mv. (2019 priser).

Så vi kan anbefale køb af en lejlighed, hvis man ønsker ro, smuk natur, gæstfrihed og et hyggeligt miljø blandt de lokale indbyggere.

Martin & Kirsten, Danmark

For yderligere information på dansk, tysk og engelsk om køb af bolig i San Giorgio di Gioiosa Marea kan der rettes henvendelse til Martin: martin.arnoldsen@gmail.com

San Giorgio di Gioiosa Marea er en lille fiskerby på 1000 indbyggere, der ligger mellem Patti og Gioiosa Marea i Messinaprovinsen.  San Giorgio har mange butikker, flere restauranter og cafeer og tre hoteller.  Byen er et meget fredeligt og roligt sted.

San Giorgio ligger:

  • Ca 170 km fra Catania internationale lufthavn, Fontanarossa
  • Ca 170 km fra Palermo internationale lufthavn, Falcone e Borsellino
  • Ca 70 km vest for Messina

Casamento s.r.l. er en bygge- og ejendomsmæglervirksomhed, der har kontorer i Gioiosa Marea og i San Giorgio i Messinaprovinsen på Sicilien.

Firmaet er kendt for sit engagement og erfaring på området og tilbyder sine kunder et tæt samarbejde og en service, tilpasset den enkelte kunde.

IMG_4458Der ydes hjælp til enhver form for tilslutning og forsyning.

Der udleveres en boligmappe med skødet, oplysninger om de offentlige myndigheders grundlag for fastsættelse af skat, information om vedligeholdelse af bygningen og de tilhørende installationer.

Der er mulighed for at få professionel hjælp til indretning af boligen.

Bemærk, at der ikke er køkkenelementer i nybyggeri i Italien, men det er ikke dyrt at etablere køkken.  Hjælp til etablering samt indretning af køkken kan evt. fås gennem Casamento.

Casamento vil stille en møbleret lejlighed til rådighed, hvis I er interesseret i at se boligerne.  I kan vælge tidspunktet for et besøg og komme og se de boliger, I er interesseret i, se på forslagene og samtidig nyde de dejlige omgivelser.

Kontakt:

CASAMENTO s.r.l, costruzioni e vendite immobiliari

  • Casamento s.r.l
  • Via Mazzini, 46
  • 98063 Gioiosa Marea (ME)
  • Sicilien
  • Telefon: 0941 302891 (landekode +39)
  • Mobil: 335 6888247 (landekode +39)
  • casamento@casamentosrl.it

På Casamentos hjemmeside www.casamentosrl.it  findes der eksempler på huse og lejligheder til salg.

I San Giorgio di Gioiosa Marea på adressen Via A. Doria, 14,  San Giorgio har Casamento en udstilling af boliger til salg.