Sicilien på Unescos liste over World Heritage Sites

Italien er det land i verden, der har flest steder, over 50, på UNESCOs verdensarvsliste; World Heritage Sites.  Sicilien er repræsenteret med 5 såkaldte ‘monumenter’, der består af byer, områder med byer eller monumenter, 2 naturområder og én mundtlig og immateriel arv.

Concordiatemplet

Tempio della Concordia fra ca. 440-430 f.kr. i Valle dei templi ved Agrigento.  Foto: © KirstenSoele

De 5 byer, områder med byer eller monumenter er:

  1. Templernes Dal, Valle dei Templi, ved Agrigento  .  På Det vestlige Sicilien findes Valle dei Templi med meget velbevarede græske monumenter fra klassisk tid.
  2. Villa Romana del Casale, Piazza Armerina .  Villa Romana er resterne af en romersk luksusvilla fra det 4. årh. e.kr. med velbevarede mosaikker.  Villa Romana ligger i Ennaprovinsen i det indre Sicilien.
  3. Siracusa og gravpladsen Necropoli di Pantalica.  Byen Siracus ligger ved havet i den sydøstlige del af Sicilien.  Bykernen har spor efter grækerne, byzantinerne, araberne, normannerne og spanierne.  Gravpladsen Necropoli di Pantalica ligger tillige i det sydøstlige del af Sicilien.
  4. Det arabisk – normanniske Palermo samt katedralerne i Monreale og CefalùDen arabisk – normanniske rute består af 9 monumenter.  Heraf findes de syv i Palermo, et i Monreale og et i Cefalù.
  5. Val di Noto, barok

De to naturområder er:

Etna

De Æoliske Øer/ De Lipariske Øer

Klipper og grotter mellem Panarea og Stromboli. Et yndet udflugtsmål for sejlere. Foto: KirstenSoele

Klipper og grotter mellem Panarea og Stromboli. Et yndet udflugtsmål for sejlere. Foto: © KirstenSoele

 

 

©️In Sicilia, Kirsten Soele