Seværdigheder i Patti

Nøgleord: Større historisk centrum, keramik, restauranter, barer, forretninger, aktiv by. Området Patti Marina har hyggelig strandpromenade under palmer og pinjetræer og med adskillige barer og restauranter, badestrand, afgange til De Æoliske øer

Det historiske centrum i Patti, Tyndaris88, Wikimedia 2015

Det historiske centrum i Patti, Tyndaris88, Wikimedia 2015

 • Afstande:  Patti ligger
 • 12 km øst for Gioiosa Marea,
 • 65 km vest for Messina.
 • 170 km øst for Palermo
 • 178 km nord for Catania

Kommunens hjemmeside: Comune di Patti

Se også: Pattis historie,  begivenheder og kulinariske specialiteter

Basilica Cattedrale i Patti

 • Antal indbyggere i hele kommunen: 13.347 (Istat 2017),
 • Området ved Katedralen. Foto: KirstenSoele

  Området ved Katedralen. Foto: KirstenSoele

  157 meter over havets overflade.

 • Skytshelgen: Santa Febronia. Helgendag: 5. juli.

Tindari hører under Patti kommune.  Klik på Tindari.

I sommerhalvåret er der daglige afgange fra Patti Marina til De Æoliske øer.

Patti er den fjerdestørste by i Messinaprovinsen. Der findes adskillige administrative kontorer i byen, der desuden er bispesæde for Patti Stift.

Patti gamle bydel. Foto: KirstenSoele

Patti gamle bydel. Foto: KirstenSoele

Strukturen fra middelalderen er bevaret i centrum, men der er nogen trafik.  Et lidt fredeligere område findes bl.a. mellem Piazza Marconi og Basilica Cattedrale.

Patti by i bakkerne og Patti Marina ved havet har tidligere været to områder, men er nu stort set vokset sammen til ét område. DSCN3154

Seværdigheder:

Fontana Napoli er fra senrenæssancen og ligger umiddelbart bag katedralen i Patti.  Vincenzo Napoli, der var biskop i Patti fra 1609 – 1648, lod fontænen opføre for at alle kunne gøre brug af vandet, der kom fra Allegrezza- eller Drizzaområdet.  Ifølge overleveringerne skulle fontænen være skabt ud af dronning Adelasia del Vastos sarkofag,

Fontana Napoli. Foto: KirstenSoele

Fontana Napoli. Foto: KirstenSoele

der befinder sig i Basilica Cattedrale di San Bartolomeo.  Dronning Adelasia, der var gift med Il Gran Conte Ruggero, døde i 1118.

Dronning Adelesia del Vastos sarkofag. Foto: KirstenSoele

Dronning Adelesia del Vastos sarkofag. Foto: KirstenSoele

 

 

 

Fontana Napoli. Foto: KirstenSoele

Fontana Napoli. Foto: KirstenSoele

 

 

 

 

 

Keramik: Patti er kendt for sin keramik, og der findes adskillige værksteder, hvor det er muligt at købe keramik, der er fremstillet efter områdets gamle traditioner af lokale keramikere.  Der er to museer for keramik.

Keramikmuseum.  Museet for antikke kunstværker af keramik fra Patti ligger i det forhenværende kloster, S Fracesco.  Samlingen består af mere end 650 genstande, der repræsenterer håndværket som det er blevet udført i Patti.

Åbningstider:  Åbent mandag – fredag fra kl. 9.00 – 13.00 samt 14.00 – 19.00, lørdag fra kl. 9.00 – 13.00.  Fri entré.

MACC: Museo di Arte Ceramica Contemporanea, Museum for samtidig keramik.  Museets samling består af store keramiktallerkener, der er lavet efter byens gamle håndværkstraditioner, og som er fra samlingen ‘Artisti nel piatto’ (Kunst på tallerkenen).

Mueso Diocesano med katedralen i baggrunden. Foto: KirstenSoele

Museo Diocesano med katedralen i baggrunden. Foto: KirstenSoele

Kunstnerne er samtidige kunstnere, bla. fra teaterverdenen og landsskabs- samt portrætmalere.

Åbningstider: Mandag – fredag fra 9.00 – 13.00 og 15.00 – 20.00. Lørdag fra 9.00 – 13.00.  Fri entré.  Sted: Palazzo del Turismo di Patti.

Mueso Diocesano, Museum for stiftet. Der opbevares bl.a. et stort antal liturgiske genstande af sølv, ornater fra perioden det 16. til det 18. årh og billeder fra 1700 tallet.

Åbningstider: Museet er åbent tirsdag, torsdag og fredag fra 9.00 – 11.30.  Fri entré.  Museet befinder sig i bispepaladsets lokaler i Patti.

 

Gulvmosaik. Foto: KirstenSoele

Gulvmosaik. Foto: KirstenSoele

Villa romana di Patti: Den romerske villa fra det 4. århundrede e.kr. bliver opdaget i 1973 i forbindelse med udgravninger til motorvejen. Udgravningerne foregår stadig, men det er muligt at besøge villaen.

DSCN3451 (2)

Et lille antiquarium, et lille museum, der ligger umiddelbart efter indgangen, rummer fund fra udgravningerne af villaen; keramik til forskellige slags brug, herunder køkkenredskaber, amforaer, terracottafigurer, mønter, smykker, dele af

En kvinde og Nike udfører et drikoffer. Foto: KirstenSoele

En kvinde og Nike udfører et drikoffer. Foto: KirstenSoele

søjler, en plade, der viser en kvinde og den græske mytologis sejrsgudinde, Nike, der udfører et drikoffer ved et alter.

Det område, der er udgravet, svarer til den centrale del af villaen, der er bygget op omkring en indre gård med søjlegang. Den del af villaen, der vender ind mod gårdspladsen, indeholdt beboelsesområderne.  Overalt er der værdifulde flerfarvede mosaikker med bl.a. vilde dyr og husdyr. Mosaikkerne i gulvbelægningen skønnes at stamme fra sicilianske værksteder snarere end afrikanske, 1). Villaen bliver ødelagt af et jordskælv  i anden halvdel af det 4 årh. e.kr.

DSCN3500 (2)Åbningstider: Alle dage fra 9.00 til en time før solnedgang.  Udgravningerne ligger nord for Patti i området ved Patti Marina.

1)  museionline.it
DSCN3454

 DSCN3474 (2)

DSCN3478 (2)

DSCN3492 (2) DSCN3489 (2)

DSCN3461 (2)DSCN3462 (2)<DSCN3452DSCN3487 (2)<DSCN3506 (2)

Patti, se også:

Basilica Cattedrale i Patti

Pattis historie, begivenheder og kulinariske specialiteter

_________________________