Om og bag In Sicilia

Om In Sicilia

Ideen til In Sicilia kom fra gode venner på Sicilien, der kunne anbefale en uendelig række af seværdige udflugtsmål i en provins, Messinaprovinsen, på Sicilien, der ellers ikke er kendt for mange seværdigheder.  Og rækken af udflugtsmål på hele Sicilien er uendelig og uendelig rig på oplevelser af natur, historie, fester og fejringer, sicilianske specialiteter, kort sagt: himmel og hav og alt imellem.

Brug af In Sicilia

In Sicilia er tænkt som en opslagsbog, der først og fremmest kan give inspiration og forslag til oplevelser, hvor man er nu og her eller dér, hvor man er på vej hen.

I hver kolonne med faner, findes der som udgangspunkt kun oplysninger på fanerne længst til højre.

  • Søgning på område, by.  Man kan klikke på en by eller et område og se, hvad der findes af seværdigheder, natur eller fester i det pågældende område, læse om byens historie mv eller
  • Søge på tema, aktivitet, begivenhed. Man kan gå ind under fx punktet ‘Oversigter, oplysninger’ og klikke på fanen ‘fester og fejringer’ for at se, om der skulle være en fest eller en fejring i nærheden.  Eller man kan fx søge på tema og se byer med historisk centrum, arkæologisk område, natur mv.  For at se temaer skal man gå ind under punktet ‘Temaer’, der dels findes under den enkelte provins dels under ‘Oversigter, oplysninger’.
  • Søgning på oplysninger.  Under menupunkterne ‘Sicilien’ samt ‘Oversigter og oplysninger’ findes oplysninger om Sicilien, om de dejligste små byer, øens historie, religion, kunstnere, magthavere, information om vejret samt praktisk information om at rejse til og på Sicilien mv.

Adresser og åbningstider kan, uanset om man befinder sig på stedet eller søger på nettet, være svære størrelser.  De fleste af landsbyerne er dog så overskuelige, at man, evt. med lidt hjælp fra en indbygger, vil kunne finde en seværdighed uden at kende adressen.  Med hensyn til åbningstider har mange seværdigheder ligesom mange forretninger som udgangspunkt en morgen- og formiddagsåbning fx fra 9 – 13 samt igen en åbning fra sidst på eftermiddagen til først på aftenen.  Kirker er lidt sværere mht åbningstider, men en del har samme åbningsrytme som mange butikker, dvs. de er åbne morgen og formiddag, lukket fra lidt over middag til sidst på eftermiddagen fra omkring 16.30, 17.00  Nogle kirker kan være helt lukket for offentligheden, andre har meget skiftende åbningstider, mens andre igen er åbne det meste af dagen.  Har byen et turistkontor, kan det evt kontaktes for oplysninger om åbningstider.

Brug af Google Translate giver mulighed for, at et væsentligt større antal brugere kan få adgang til indholdet på denne side.  Oversættelserne skal dog læses med forbehold, idet der ind imellem forekommer oversættelser, der er upræcise og i nogle tilfælde passager, der oversættes til det modsatte af indholdet i den danske tekst.

Bag In Sicilia

  • KirstenSoele
  • Cand. mag. i dansk og italienskimg_1174-2
  • Har rejst rundt på Sicilien igennem mange år
  • Har i en årrække haft ‘seconda casa’  i Messinaprovinsen med udsigt over De Æoliske Øer

in-sicilia@in-sicilia.dk