Om Messinaprovinsen, indhold

Città Metropolitana di Messina er siden 2015 det nye navn for Messinaprovinsen.

Provinsens hjemmeside: http://cittametropolitana.me.it

DSCN0253Antal kommuner: 108

Antal indbyggere i hele provinsen: 647.477, (2014), 1

Klimaet i Messinaprovinsen er blandt de mest milde, men også mest regnfulde på Sicilien.  Om sommeren er max. temperatur under 42 grader, om vinteren er temperaturen sjældent under 14 grader.

Provinsen udgør den nordøstlige del af Sicilien.  Mod nord vender provinsen mod Det Tyrrhenske hav (Mar Tirreno), der er en del af Middelhavet.  Mod øst vender provinsen mod Messinastrædet. Fra Reggio di Calabria på fastlandet er der hyppige afgange over det godt 3 km. brede stræde til Messina.

Man har igennem mange årtier talt om og også flere gange besluttet at etablere en bro over strædet. Sidste gang, der blev truffet beslutning om at bygge en bro, var i 2009 under Berlusconis regering.  Broen skulle stå klar i 2016, men der er endnu (juli 2023) ikke tegn på, at der er gang i et byggeri.

Fire af de Æoliske øer: Salina, Lipari, Vulcano og Stromboli. Foto: Kirsten Soele

Fire af de Æoliske øer: Salina, Lipari, Vulcano og Stromboli.                  Foto: © KirstenSoele

To af de vigtigste steder for turisme i provinsen er De Æoliske Øer (Isole Eolie) og Taormina.  Under ‘Temaer’ findes oversigter over provinsens små og mellemstore byer med historiske centrum, forsvarsværker og slotte, naturparker og -reservater og beskyttede områder, arkæologiske områder, kortere og længere gåture, badeområder, promenader langs vandet, fester, festligheder og fejringer mv.

1. http://it.m.wikipedia.org

Siden, Messinaprovinsen, er inddelt i fire overordnede afsnit, hvv. to afsnit om Den nordlige del af Messinaprovinsen, ét afsnit om Den østlige del af Messinaprovinsen og ét afsnit om De Lipariske Øer/ De Æoliske øer.

Nedenfor findes en oversigt over de byer, seværdigheder, områder mv, der vurderes at være seværdige eller kan give en god oplevelse.

Oversigt over byer, ture mv

Afstanden fra byer mv. angives til Messina

Den nordlige del, I:

Den nordlige del, II:

Den Østlige del af Messinaprovinsen:

Afstanden fra byer mv. angives fra Messina

Le Isole Eolie – De Æoliske Øer/ De Lipariske Øer:

Vulcano i baggrunden. Foto: Kirsten Soele

Lipari og Vulcano i baggrunden. Foto: © KirstenSoele

———————————————–