Trapanis seværdigheder II, Cattedrale San Lorenzo

Cattedrale di San Lorenzo. Foto: KirstenSoele

Umiddelbart efter Chiesa del Collegio dei Gesuiti ligger Cattedrale San Lorenzo fra 1102. I det 17. årh. bygges der til kirken og i 1748 får kirken takket være arkitekten Giovanni Biagio Amico det nuværende udseende i barokstil. Facaden består af to planer, hvor grundplanet består af en søjlegang med tre store åbninger i rundbue. Lågen ind til søjlegangen er i bronze og smedejern og er udført i 1990.

*

*

*

*

Selve skibet består af tre skibe inddelt af rækker af søjler og et tværskib. I midterskibet er der stuk i nyklassicistisk stil, i tøndehvælvingen er der fresker udført af Vincenzo Manno

Cattedrale di San Lorenzo. Foto: KirstenSoele
Cattedrale di San Lorenzo. Foto: KirstenSoele

Cattedrale di San Lorenzo. Foto: KirstenSoele

Korsfæstelse, udført af Antoon van Dyck. Foto: KirstenSoele

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

Blandt værkerne kan man i højre kirkeskib se et maleri med titlen Crocefissione, Korsfæstelse, der skal være skabt af flamlænderen Antoon van Dyck i 1640.

*

*
*

*

*

*

*

*

*

*

*

Det store maleri fra det 18. årh, Padre Eterno, Den evige fader, der hænger i apsis mellem to korintiske søjler, er udført af Domenico La Bruna.

Den evige fader, udført i det 18. årh. af Domenico La Bruna

I baggrunden maleriet Den evige fader, udført af Domenico La Bruna. Foto: KirstenSoele

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

I venstre kirkeskib kan man se maleriet San Cristoforo, skabt af Vincenzo Manno, og maleriet San Giorgio e il drago, Sankt Georg og dragen, der er udført af Andrea Carreca i 1639. Ligeledes i venstre kirkeskib findes malerier, udført af Giuseppe Felice i det 17. årh, Sant’Antonio da Padova samt Madonna con bambino, Madonna med barnet. I kirkens tværskib hænger endnu et maleri af Giuseppe Felice, Martirio di San Lorenzo. Over et alter i tværskibet er der en freske af Domenico la Bruna: Martirio di Santo Stefano.

Madonnaen af Trapani i Trapani Katedral. Foto: KirstenSoele
Klokketårnet på Cattedrale di San Lorenzo. Foto: KirstenSoele

Cattedrale di San Lorenzo. Foto: KirstenSoele
Cattedrale San Lorenzo. Foto: KirstenSoele

Fra San Lorenzo katedralen går man over Corso Vitt. Emanuele og ned ad V.G. Dom. Giglio til kirken Chiesa del Purgatorio, Skærsildens kirke.

Se også: