Under udarbejdelse
Piazza Armerinas historie
Se også Siciliens historie i hovedtræk
Piazza Armerina har sandsynligvis været beboet siden grækerne herskede på Sicilien. Der er dog ikke dokumentation for byens eksistens før kong Vilhelm den 2. af Sicilien, Guglielmo II di Sicilia, under normannisk styre i dokumenter refererer til opførelse af byen i 1163. Forud for normannerne skal der have været bl.a. romerske og arabiske bosættelser.
I 1396 opføres under aragoneserne byens borg.
I 1604 påbegyndes opførelsen af byens nuværende katedral.
Begivenheder
Il Palio dei Normanni afholdes hvert år den 13. og 14. august og genskaber en periode, hvor den normanniske Grev Roger, Conte Ruggero, havde magten på Sicilien. Fire af byens kvarterer udfordrer hinanden, og vinderen får æren af at beholde symbolet for byens skytshelgeninden, Maria Santissima delle Vittorie, indtil det efterfølgende år.
Kulinariske oplevelser
Piazza Armerina har en del barer, herunder vinbarer, og restauranter, bl.a. i og omkring Via Garibaldi.
- Blandt de kulinariske specialiteter i Piazza Armerina er:
- Busiati, frisk pasta tilberedt på forskellige måder
- L’insalata di polpo, blækspruttesalat
- Melanzane e quaglie, aubergine og vagtel
- L’insalata di arance, appelsinsalat
- Pollo ripieno, fyldt kylling
- Olive fritte, stegte oliven
- Buccellato, kringle (dessert)
- Cannoli, rør af sprød kage med sødt ricottafyld
- Cassata, lagkage med fyld af bl.a. ricotta, sukat, appelsinskal, saft. Kagen er pyntet med marcipan eller pistaciemasse eller kandiserede frugter. Cassata findes også som is: cassata gelato.