Piazza Armerina, Piazza Cattedrale

Cattedrale di Piazza Armerina. Foto: KirstenSoele

På Piazza Cattedrale finder man Cattedrale di Piazza Armerina og Palazzo Trigona. Pladsen ligger på det højeste punkt i byen, og der er en fin udsigt.

Opførelsen af Cattedrale di Piazza Armerina eller Basilica cattedrale di Maria Santissima delle Vittorie er iværksat af baron Marco Trigona og er med sine bygningsdele fra såvel en tidligere som en nyere kirke både i gotisk og barok stil. Den nuværende katedral er påbegyndt i 1604 og står færdig i 1719. I 1962 ophøjes katedralen til Basilica minore af Pave Giovanni XXIII. Katedralen er opført ovenpå en tidligere kirke, der er opført i 1400 – 1500 tallet, og herfra stammer klokketårnet fra 1420 i sengotisk stil.

Indgangsportalen til Piazza Armerinas katedral. Foto: KirstenSoele

Inde i kirken, der består af bare et skib, finder man en marmorbue, der fører ind til kirkens dåbskapel, og som ligeledes stammer fra den tidligere kirke. Buen er udført af Antonio Gagini i 1594. Alteret i marmor, halvædelsten og lasursten (også fra den tidligere kirke) skal Pave Alessandro den 2. have foræret Kong Roger, Re Ruggero, som tak for at have jaget araberne bort fra Sicilien. Kirkens indgangsportal er i barok stil med rig udsmykning og snoede søjler på begge sider af indgangen.

*

*

*

*

Af de snoede søjler ved portalen til Piazza Armerinas katedral. Foto: KirstenSoele
Palazzo Trigona della Floresta. Foto: KirstenSoele

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

Ved siden af katedralen ligger Palazzo Trigona della Floresta. Palæet, der er i barok stil, er opført i det 17. årh for den sicilianske adelsfamilie Trigona, en slægt af schwabisk oprindelse. Over balkonen over indgangspartiet ses familien Trigonas våbenskjold med en ørn. Palæet huser i dag kontorer for Den arkæologiske park med den romerske villa, Villa romana del Casale.

Palazzo Trigona. Foto: KirstenSoele
Palazzo Trigona. Foto: KirstenSoele

Palazzo Trigona. Foto: KirstenSoele

Se også: